Den Země oslaví ve Valašském Meziříčí poprvé v zámeckém parku

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Oslava 22. ročníku mezinárodního Dne Země se ve Valašském Meziříčí uskuteční v úterý 19. dubna netradičně v dřevěném amfiteátru a v celém areálu parku zámku Kinských. Agentuře Mediafax to oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Brány parku se otevřou v 9 hodin ráno a akce potrvá do 17 hodin.

„Dopolední program bude zejména určen pro kolektivy z mateřských a základních škol, kulturní program vypukne ve 14 hodin,“ poznamenala pořadatelka akce Eva Švidrnochová. Letošní rok byl vyhlášen Mezinárodním rokem lesů, čemuž budou odpovídat také plánované aktivity. „Znalosti i šikovnost si budou moci návštěvníci ověřit při různých činnostech, a to přírodovědných i pohybových,“ dodala organizátorka.

V odpolední části se uskuteční soutěž pro děti. Zájemci si budou moci u vstupu do parku vyzvednout soutěžní karty, do kterých si budou zapisovat splněné úkoly na jednotlivých stanovištích rozprostřených po celém parku. „Karty budou slosovatelné a na koho se usměje štěstí, získá pěkné ceny,“ upřesnila pořadatelka. Slosování se bude konat v amfiteátru vždy v celou hodinu, konkrétně od 14 do 17 hodin včetně.

V průběhu dne budou moci všichni ochutnat zdravou výživu a bylinkové čaje, nakoupit rostliny a dřeviny, vybrat si propagační materiály ke zdravému životnímu stylu nebo zhlédnout výstavu prací, které vzešly z výtvarné soutěže Bohatství lesa. „V zámku Kinských bude k vidění přírodovědná výstava Motýlí krása, na kterou budou mít návštěvníci Dne Země vstup zdarma,“ uzavřela Švidrnochová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x