Ve Zlíně-Kostelci bude zcela uzavřena silnice, dopravní podnik zajistí náhradní dopravu

ZLÍN - V části ulice Zlínská ve Zlíně-Kostelci bude ve čtvrtek a v pátek platit úplná uzavírka, Dopravní podnik Zlín - Otrokovice zajistí lidem náhradní autobusovou dopravu. Agentuře Mediafax to uvedl hlavní dispečer dopravní společnosti Josef Polách.

Mimořádné dopravní opatření se týká cestujících na lince 36 a 34 vždy od 8 do 18 hodin.

Zlínská ulice ve Zlíně-Kostelci bude uzavřena ve své dolní části v délce 847 metrů pro veškerý provoz z důvodu pokládky obrusné vrstvy v celé šíři vozovky. Autobusy MHD linky 36 (Zlín – Velíková) nebudou moci projíždět přes Kostelec Zlínskou ulicí. Budou proto jezdit přímým směrem po trase linky 35 ulicí Štípskou. Zastaví na zastávce Kostelec-lázně, Štípa-škola, Štípa-požární zbrojnice a budou pokračovat dál po své trase do Velíkové.

Pro cestující, kteří chtěli jet autobusem linky 36 do Kostelce nebo k zoo Lešná bude ze zastávky Kostelec-lázně vedena náhradní autobusová doprava. Tito cestující na zastávce Kostelec-lázně přestoupí do přistaveného autobusu náhradní dopravy. S ním mohou pokračovat v jízdě na zastávku Lešná zoo a Kostelec-garáže, kde se budou autobusy náhradní dopravy otáčet. Odtamtud pojedou po stejné trase zpátky. Zastávky Kostelec-střed a Kostelec-U Pomníku nebudou v době uzavírky Zlínské ulice obsluhovány a cestující z této části Kostelce musejí dojít pěšky na zastávku Kostelec-lázně nebo Kostelec-garáže. Autobusy linky 36 nebudou v době uzavírky Zlínské ulice obsluhovat ani zastávku Štípa-U Kapličky.

Uzavírka se dotkne v jednom směru také linky 34. Tyto autobusy pojedou ve směru od Zlína po své trase přes Kostelec, Štípu a přes zastávku Lešná Zoo. Odtud však budou pokračovat jen na zastávku Kostelec-garáže, kde se otočí a pojedou zpátky přes zastávku Lešná Zoo a zastávku Kostelec-lázně, potom dál směrem do Zlína. Vynechají tedy rovněž zastávky Kostelec-střed a Kostelec-U Pomníku ve Zlínské ulici.„Cestujících na lince 36 mimo tři dočasně neobsluhované zastávky a zastávky Lešná Zoo a Kostelec-garáže s náhradní dopravou se toto opatření dotkne jen určitým vyrovnávacím časem, po který budou tyto autobusy několik minut čekat na svůj pravidelný grafikon na zastávce Kostelec-lázně z důvodu, že nepojedou standardní trasou přes Kostelec. Cestující na lince 34 ve směru do Zlína přijedou naopak s malým zpožděním,“ doplnil Polách.

Dopravní společnost bude o těchto změnách v dopravě informovat veřejnost prostřednictvím letáků na zastávkách, ve vozidlech i prostřednictvím svých internetových stránek „http://www.dszo.cz“>www.dszo.cz. Obdobná výluka platila v Kostelci i 26. října při překopu vozovky pro rekonstrukci kanalizace.