V Kroměříži po letech ožije tradice majálesu

KROMĚŘÍŽ - Po několika desítkách let se do Kroměříže vrátí původní oslava studentského života, majáles. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

O majálesové oslavy se postarají studenti a chybět nebude ani tradiční průvod a volba krále. Návrat k tradici naposled vzpomínané roku 1969 se uskuteční ve středu 27. dubna.

„I když se Kroměřížané s pojmem majáles mohli setkávat i v uplynulých letech, nešlo v pravém smyslu slova o tuto tradiční akci, ale spíše o koncert rockových kapel, který ne vždy přijímala zdejší veřejnost s libostí. Dnes se snažíme obnovit skutečnou tradici, která s akcemi na Pionýrské louce nemá nic společného,“ poznamenal Pavel Motyčka, který oslavu Dne studentů a kroměřížský majáles pomáhá studentům připravovat.

Kromě majálesového průvodu a volby krále a královny majálesu bude připraven i doprovodný program v podobě fotografické soutěže, volné vstupné do Muzea Kroměřížska či zlevněné vstupné do Arcibiskupského zámku pro studenty.

Program začne v 10 hodin v klubu Starý pivovar, kde budou studenti diskutovat se zástupci města o svých představách a návrzích k tomu, co zlepšit, aby se mladým lidem žilo v Kroměříži lépe. Majálesový průvod vyjde ve 14.30 hodin z Komenského náměstí, v 15 hodin začne na Velkém náměstí volba krále a královny a představí se různé studentské volnočasové aktivity. Od 17 hodin se uskuteční ve Starém pivovaru koncert studentských kapel. V 19.30 hodin celý den vyvrcholí dvojkoncertem kapel Psí vojáci a Plastic people of the Universe pořádaný ve spolupráci s Domem kultury Kroměříž.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x