Otrokovická radnice poskytne na sociální služby přes 100 tisíc korun

OTROKOVICE - Částkou 115 tisíc korun přispěje otrokovická radnice organizacím, které poskytují sociální služby ve městě. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Peníze organizace použijí na zajištění provozu.

Dotaci ve výši 30 tisíc korun využije Středisko rané péče Educo Zlín na částečné pokrytí nákladů spojených s poskytováním rané péče v Otrokovicích v letošním roce. Posláním sdružení je poskytovat pomoc a podporu rodinám s dětmi s postižením mentálním, pohybovým, kombinovaným a s dětmi s ohroženým vývojem od narození do sedmi let s cílem dosáhnout běžného způsobu života rodiny.

Občanské sdružení Podané ruce – Projekt OsA bude podpořeno částkou 35 tisíc korun. Finanční prostředky jsou určeny na nově provozovanou službu osobní asistence, jejímž účelem je podpora integrace handicapovaných lidí do společnosti.

Na pečovatelskou službu provozovanou Oblastním spolkem Českého červeného kříže Zlín bude vynaložena částka 20 tisíc korun. Posláním služby je umožnit seniorům a zdravotně postiženým občanům, prostřednictvím podpory, zůstat co nejdéle v domácím prostředí. Služba je poskytována na základě individuálních potřeb uživatele, které tak vedou k posílení soběstačnosti, k zajištění důstojného a aktivně prožitého života.

Centrum pro zdravotně postižené Zlínského kraje obdrží částku ve výši 20 tisíc korun na poskytování odborného poradenství v Otrokovicích. To je určeno lidem se zdravotním postižením, jejich rodinným příslušníkům, zdravotně postiženým dětem, mládeži a jejich rodičům.

Částka ve výši 10 tisíc korun je určena pro Středisko rané péče SPRP Olomouc, které v Otrokovicích poskytuje poradenské služby rodinám s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením.

„Investice do sociálních služeb je jednou z důležitých součástí zajištění dobré kvality života všem skupinám obyvatel. Podporou těchto neziskových organizací se snažíme zajistit důstojné podmínky lidem znevýhodněným ať již po zdravotní či sociální stránce. Především u handicapovaných a seniorů vnímám tuto pomoc jako nezbytnou,“ řekl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD) a dodal, že za důležitou považuje také podporu služeb sociální prevence. „V potaz musíme brát také práci s problematickou mládeží či drogově závislými. Jestliže je dobře nastavena prevence, jsou pak lépe chráněni nejen samotní klienti, ale i jejich rodiny a ostatní občané města,“ dodal Budek.

Otrokovičtí zastupitelé budou ještě ve čtvrtek jednat o poskytnutí dotací Onyxu, Unii Kompas, Naději Otrokovice a Charitě svaté Anežky Otrokovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x