Snímky z festivalu architektury a designu zdobí valašskomeziříčskou radnici

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Historickou budovu valašskomeziříčského městského úřadu budou do konce měsíce května zdobit reportážní fotografie, které vznikly během loňského výukového festivalu architektury a designu FestAD 2010. Agentuře Mediafax to sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Putovní výstavu iniciovala vedoucí soukromého výtvarného oboru Hana Kocourková, jejíž ateliér sídlí v centru Valašského Meziříčí. „Již 20 let se zde žáci učí volné i studijní kresbě a malbě všemi výtvarnými technikami. Rovněž se zde vyučují dějiny výtvarného umění a dějiny architektury,“ konstatovala Kocourková. Mezi absolventy patří nyní již vystudovaní architekti, zahradní architekti a výtvarní pedagogové.

Letní výukový festival architektury a designu se pravidelně koná ve dvou městech, a to ve Valašském Meziříčí a Praze. Třetí ročník zaznamená jednu zásadní novinku. „Letos poprvé se budoucí architekti sjedou také do Bratislavy,“ prozradil hlavní koordinátor festivalu Ondřej Hozák.

Prázdninový výukový festival a víkendové odborné kurzy si kladou za cíl zpřístupnit výuku zájemcům z celé České republiky i Slovenska. Pětidenní festival letos odstartuje v polovině měsíce července v Bratislavě, poté se uskuteční v Praze a v srpnu ve Valašském Meziříčí, konkrétně v prostorách místní Integrované střední školy – Centra odborné přípravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x