V Uherském Hradišti začala oslava Dne Země

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti začala ve středu 20. dubna oslava Dne Země. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Oslavy začaly v devět hodin dopoledne a potrvají do 17 hodin.

„Po celý den bude připraven ekojarmark, který nabídne biopotraviny, zdravou výživu, výrobky z Fair Tradu, přírodní výrobky a kosmetiku. Nebudou chybět ani výrobky z Chráněné dílny, měření některých ukazatelů kvality vody z přinesených vzorků či sledování slunce hvězdářským dalekohledem,“ upřesnil Pášma.

V odpoledních hodinách se o kulturní program postarají taneční kroužky Domu dětí a mládeže Uherské Hradiště Šikula a Střediska volného času Klubko Staré město. K dispozici budou i dílničky pro školy, soutěž týmů základních škol, zábavná stanoviště a podobně.

Oslavy Dne Země jsou v Uherském Hradišti součástí kampaně Týden pro Zemi, která potrvá do 27. dubna. Ve čtvrtek se například uskuteční akce nazvaná Zasaď podražec, poděkuje ti pestrokřídlec, v rámci které budou v Kunovském lese vysazeny podražce. Program bude doplněn o přednášku o životě motýla a zajímavé hry s přírodovědnou tématikou pro děti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x