Uherskohradišťští policisté objevili u řidiče v autě asi 200 dávek pervitinu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Asi 200 dávek pervitinu převážel ve svém autě muž (26), kterého zastavila policejní hlídka v noci na úterý. Agentuře Mediafax to ve středu řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Řidič mercedesu předložil policistům všechny doklady kromě řidičského průkazu. Ten neměl, protože má do podzimu roku 2013 vysloven zákaz řízení. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, ale zkouška na drogy prokázala přímo na silnici přítomnost marihuany v jeho těle. Policisté muže zadrželi a eskortovali do policejní cely.

„Měli jsme ale podezření, že v autě mohou být drogy, proto jsme přivolali specializované kriminalisty. Ti nakonec našli celkem přes 20 gramů pervitinu. Část byla v injekční stříkačce, další část byla zabalená v papíru s přehledem bodovaných přestupků v dopravě a největší část byla v obálce oražené razítkem uherskohradišťské policie, v níž mu dříve přišlo zřejmě předvolání k výslechu. Za zajištěných 20 gramů pervitinu by uživatelé zaplatili okolo dvaceti tisíc korun. To, jestli měl muž drogu připravenou k distribuci, a kde a za jakých okolností se k ní dostal, nyní prověřujeme,“ konstatoval Mergental.

Kriminalisté muži sdělili obvinění ze spáchání trestného činu neoprávněné přechovávání omamné a psychotropní látky, za což mu v jeho případě hrozí až pět let vězení. Obviněný muž byl hradišťskými kriminalisty stíhán na začátku letošního března za nedovolenou výrobu drog. Navíc si obviněný muž z Uherskohradišťska vysloužil dvě obvinění ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, kterých se dopustil při úterní noční jízdě a předtím ještě v polovině března, kdy se svým autem ujížděl policistům. Kriminalisté podali také podnět k návrhu na jeho vazební stíhaní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x