Karel Gott věnoval vsetínské Diakonii obraz do tradiční umělecké aukce

VSETÍN - Pěvecká legenda Karel Gott věnovala vsetínské Diakonii svou autorizovanou reprodukci obrazu nazvaného Všichni svatí v Tsunami, a to pro třetí ročník dobročinné aukce uměleckých děl nazvané Domov. Agenturu Mediafax o tom ve středu informovala mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Dílo Karla Gotta se tak stane jedním z mnoha, které si budou moci zájemci vydražit 6. května od 17 hodin v mramorovém sále vsetínského zámku. Obrazy do aukce věnovali i další autoři a chybět nebudou ani výrobky uživatelů Diakonie. Nad celou akcí převzal záštitu zpěvák Ladislav Kerndl.

Výtěžek letošního ročníku dražby chce Diakonie Vsetín použít na vytvoření příjemného a bezpečného prostředí zahrady Domova Jabloňová na Horním městě. Je určen 20 seniorům s poruchami paměti a orientace a 12 seniorům denního stacionáře. „Chceme, aby se senioři z Domova Jabloňová stali součástí života obyvatel Vsetína. Aby se zahrada stala místem, které budou navštěvovat i děti z nedaleké mateřské školy, maminky s dětmi či příležitostní sportovci,“ přiblížil ředitel Diakonie Vsetín Dan Žárský.

Celkový výtěžek minulých ročníků Dobročinné aukce Domov přesáhl 340 tisíc korun. Vyvolávací ceny začínaly na 250 korunách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x