Fotbalisté Brna navázali v poháru na ligové trápení, Kroměříž slaví historický postup do semifinále

KROMĚŘÍŽ - Ani výrazně obměněná sestava nepomohla fotbalistům Zbrojovky Brno k postupu do semifinále Ondráškovka Cupu před třetiligovou Kroměříž. Po domácí prohře nestačil favorit ve středu na svého protivníka ani na Hané, kde dokonce ani neskóroval a po výsledcích 1:2 a 0:1 ze soutěže vypadl.

Nový brněnský trenér René Wagner věřil, že po nedělní ligové prohře jeho celek střelecky procitne a zvedne si sebevědomí před dalším utkáním v Hradci Králové. V Kroměříži se tak ale nestalo, druhý nejhorší celek Gambrinus ligy měl především v prvním poločase několik příležitostí, ale Kroměříž podržel gólman Vogl.

„Hlavní příčina porážky je jasná. Nedali jsem gól, který potřebujete k tomu, abyste překonal protivníka. My jsme neskórovali, a proto jsme neuspěli,“ poznamenal Wagner, který přišel na post hlavního kouče místo odvolaného Karla Večeři po prvním pohárovém nezdaru s Hanáky. „Myslím si, že ani ve druhém poločase jsme nepolevili. Centrů bylo dost, ale bohužel si momentálně nedokážeme najít správné místo v pokutovém území a přesně zakončit,“ litoval trenér.

Oproti nedělnímu ligovému duel s Libercem na osmi místech obměnil sestavu, aby získal větší přehled o aktuální formě většiny hráčů kádru. „Někdo mě uspokojil, jiný ne. Ale nemohu to prezentovat do médií. Není mým stylem veřejně kritizovat hráče. Raději si to s nimi vyříkám mezi čtyřma očima,“ pravil Wagner.Po nevydařeném zápase zamířil k hloučku brněnských fanoušků a čtvrt hodiny s nimi diskutoval. „Jsou nespokojení. Nezdá se jim, že hráči neodevzdávají na trávníku maximum. Já tvrdím, že je to jejich momentální maximum. Ale brzdí je bohužel to, že nedokážeme vstřelit branku. Když není úspěch, tak to vypadá jako marnost. Kdo nehrál fotbal, tak to těžko pochopí. Ale tíha zodpovědnosti je hrozně velká. A zatím nás moc sráží,“ posteskl si Wagner.

Kroměříž jako první třetiligový celek postoupila v historii Ondrášovka Cupu mezi čtyři nejlepší týmy. „Jsem rád, že jsme doma dokázali dokončit zázrak,“ neskrýval spokojenost domácí kouč Jindřich Lehkoživ. „Přežili jsme v prvním poločase tři šance Brna, při nichž nás podržel gólman Vogl. Potom se to srovnalo, začali jsme hrozit z brejků. V defenzivě jsme to zvládli na jedničku. Po přestávce nám nakopávané míče soupeřem vyhovovaly víc než předtím rychlá hra po křídlech,“ doplnil.

Hanáci si přejí, aby se do finále probojovala Viktoria Plzeň, která hraje ve středu od 20 hodin semifinálovou odvetu s Mladou Boleslaví. První souboj zvládli lépe Středočeši, kteří vyhráli 2:1. „Chtěli bychom Plzeň, je to lídr ligy a na ni by přišlo ještě víc lidí než dneska. Teď si to budeme malinko užívat, už v sobotu nás však čeká nejlepší tým MSFL Opava. Kluci si možná pivo dají, ale do rána určitě slavit nebudou. Musejí zregenerovat, aby byli schopní zvládnout další zápas,“ podotkl Lehkoživ.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x