Brněnští fotbalisté museli vysvětlovat šestou prohru v řadě svým fanouškům

KROMĚŘÍŽ - Fotbalisté Zbrojovky Brno si ve středečním odvetném duelu čtvrtfinále Ondrášovka Cupu na trávníku třetiligové Kroměříže připsali šestý nezdar v mistrovském utkání v řadě. A po závěrečném hvizdu museli vysvětlovat svým příznivcům, proč z pohárové soutěže vypadli.

Brněnský celek přijely do Kroměříže podpořit zhruba tři desítky fanoušků. Ti si po prohře přáli znát důvod nečekaného vyřazení s třetiligovým protivníkem. Jako první zamířil k hostujícímu sektoru gólman Tomáš Bureš. „Fanoušci chtěli, aby jim kluci přišli poděkovat za to, že přijeli a viděli ty dva nepovedené pohárové zápasy. Byli v klidu, nechovali se vulgárně,“ popisoval Bureš, jehož doprovázel bek Pernica.

Chvíli po nich se za fandy vydal zbytek týmu a nechyběl ani trenér René Wagner, který převzal předposlední celek Gambrinus ligy po Karlu Večeřovi. “ Fanoušci jsou nespokojení. Nezdá se jim, že hráči odevzdávají na trávníku maximum. Já tvrdím, že je to jejich momentální maximum. Ale brzdí je bohužel to, že nedokážeme vstřelit branku,“ uvedl kouč.

Hráči Zbrojovky věřili, že konečně ukončí střeleckou nemohoucnost. Jenže ani tutovky Šamánka, Střeštíka a Borka trápícímu se mužstvu nepomohly. Naopak jejich neproměnění hosty psychicky srazilo a po změně stran už byli mnohem méně nebezpeční. „Stane se, že nepostoupíte, ale hlavně mě mrzí, že jsme nedali gól. To je největší chyba. Pořád věříme, že se to všechno v dobré obrátí, jenže zatím to není moc podpořené kvalitou. Ale to se změní,“ neztrácel optimismus Bureš po šesté porážce v řadě

Jedním z útočníků, který se neprosadil, byl Michael Rabušic. Ještě v minulé sezoně stabilní člen základní sestavy a kádru české jednadvacítky se herně trápí stejně jako jeho spoluhráči. „Chyběl gól, který by nám pomohl. Ke konci už to zase křeč. Museli jsme to otevřít a soupeř skóroval. Nic to ale neřešilo, my jsme potřebovali dát dvě branky. Nedali jsme je, takže jsme zaslouženě vypadli,“ uznal Rabušic. „Fyzicky jsme na tom lépe, ale když se nedaří, tak je to o hlavě. Gól bychom nedali, ani kdybychom hráli do půlnoci,“ dodal.

Stejně jako v úvodním utkání i tentokrát byl hrdinou kroměřížský záložník Jan Hromek. Před týdnem jednou brankou přispěl k nečekané výhře 2:1 v Brně, v domácí odvetě nahrál na vítěznou trefu pět minut před koncem. „Jsem šťastný, je to pecka. Začal jsem věřit v poslední minutě. Bylo to strašně těžké, protože Brno mělo spoustu šancí, ale gólman Vogl podal vynikající výkon,“ chválil Hromek spoluhráče.

Nyní si opora týmu přeje, aby se v semifinále jeho tým střetl s Plzní, která hraje ve středu semifinále proti Mladé Boleslavi. Záložník Západočechů a české reprezentace Milan Petržela je totiž jeho sousedem v obci Hoštice-Heroltice nedaleko Vyškova. „S Milanem se známe odmalička, je jako můj brácha. Bydlíme přes jeden dům a když přijede z Plzně, jsme pořád spolu. Chtěl bych si proti němu zahrát,“ usmíval se Hromek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x