Obyvatelé Rožnova pod Radhoštěm dluží městu na nájemném téměř 1,5 milionu korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Lidé žijící v městských bytech v Rožnově pod Radhoštěm dluží městu na nájemném téměř 1,5 milionu korun. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí města Tomáš Gross.

„Jedná se přesně o 1 495 193 korun, a to včetně poplatků z prodlení. Za několik posledních měsíců se dlužná částka snížila o 13 tisíc korun. Lidé, kteří už byli soudně vystěhováni, dluží městu dalších 750 tisíc korun,“ upřesnil Gross. Rožnovská radnice spravuje 326 bytů a v loňském roce požádala o šest soudních vystěhování. Jedna soudní exekuce se již uskutečnila, další soudy stále řeší.

Rožnovský odbor správy majetku eviduje 133 žádostí o městské byty. Čekací doba na městský byt je v rozmezí tří až čtyř let. Mezi základní podmínky pro zařazení na seznam čekatelů patří, že žadatel nevlastní žádný byt nebo nemovitost určenou k bydlení a v případě přidělení bytu nesmí mít k datu popisu nájemní smlouvy žádný dluh vůči městu.

„Zvyšování dluhů je dáno tím, že u největších dlužníků probíhají soudní řízení, která trvají doslova roky. Některá jsou až z roku 2007. A například dva největší dlužníci mají městu na nájemném a penále z prodlení zaplatit každý více než 320 tisíc korun. V těchto případech již poplatky z prodlení dokonce překračují dlužnou částku,“ dodala starostka města Markéta Blinková (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x