Ve Valašských Kloboukách spadli dva koně do montážní jámy, vytáhl je až autojeřáb

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Hasiči s pomocí autojeřábu vyprostili v pátek odpoledne dva koně, kteří spadli do montážní jámy ve Valašských Kloboukách. Oba koně se podařilo po komplikacích nakonec vytáhnout bez vážnějších zranění, informoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Dva tažní koně se splašili v areálu firmy s autodopravou a vběhli do jedné z hal. „Tam oba spadli do odkryté montážní jámy. Jeden z koní skončil na dně úzkého prostoru, druhý dopadl na něj a zavalil ho. Zaměstnanci firmy na jejich vytažení nestačili a o pomoc požádali hasiče,“ informoval mluvčí.

Hasiči se nejprve pokusili vyprostit horního koně pomocí navijáku a traverzy nad montážní jámou. „Koně měli postroje, které ale na vytažení nestačily a praskly. Pracovníci autodopravy ale rychle zajistili dojezd jeřábu z nedaleké obce Poteč. Ten tak byl k dispozici rychleji než vyslaný jeřáb hasičů ze vzdálených Otrokovic,“ pokračoval v popisu mluvčí.

Pomocí jeřábu byli oba koně vytaženi na popruzích. „Utrpěli jen drobná povrchová zranění, bez vážnějších následků,“ zakončil Mitáček.