Gambrinus liga, 25. kolo: 1. FC Slovácko – FC Baník Ostrava 0:0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka remizovali v sobotním utkání 25. kola Gambrinus ligy doma s Ostravou 0:0. Svěřenci trenéra Soukupa byli ke gólu blíže, velké příležitosti měl v prvním poločase útočník Ondřejka, míč ale do sítě nedopravil.

První půle záchranářského souboje patřila domácím, kteří si vypracovali dvě obrovské příležitosti. V 15. minutě dostal krásnou přihrávku za obranu Ondřejka, ten následně postupoval zcela sám na gólmana Daňka, jeho dobrý lob ale skončil těsně nad brankou. O pět minut později si Švancara sklepl míč rukou, rozhodčí tento moment nepostřehli, útočník Slovácka tak obešel Nevese, střelu obránci Baníku ještě zblokovali, míč se však nakonec vrátil k Fujerikovi, jenž našel přesným centrem Ondřejku, avšak ten ani nadvakrát nedopravil míč do sítě.

Ostravané zvýšili po změně stran aktivitu. Marek napřáhl za hranicí šestnáctky a Filipko měl s jedovatou ranou plné ruce práce. V 76. minutě se k volnému přímému kopu postavil Kraut a hostující brankář raději přizvedl míč na rohový kop. Brzy nato si na Lukešův pas naskočil Šmejkal a hlavou jen o kousek minul tři tyče.

Baník mohly nevyužité šance mrzet. Více než šest tisícovek diváků mohl rozradostnit Kuncl. Za jeho dělovkou se Daněk pouze ohlédl, balon ale trefil tyč, která napíná síť. Za krásného jarního počasí si tak oba soupeři rozdělili po jednom bodu. Baník nevyhrál již pět zápasů v řadě.

Gambrinus liga, 25. kolo:

1. FC Slovácko – FC Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: K. Hrubeš – Kordula, Ubias. ŽK: Ondřejka – Neves, Fantiš. Diváci: 6405.

Sestavy:
1. FC Slovácko: Filipko – Kuncl, Kordula, R. Mezlík, Kubáň – Fujerik, Perůtka, Volešák, Urbánek – Švancara, Ondřejka (84. Košút). Trenér: Miroslav Soukup.

FC Baník Ostrava: M. Daněk – Řezník, Bolf, Neves, Zejdler (46. Fantiš) – Varadi, Hušbauer, Marek, Lukeš, Šmejkal (81. Greguš) – Kraut. Trenér: Karol Marko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x