Valašskomeziříčský kostel rozezní romské písně

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V kostele Nanebevzetí Panny Marie v centru Valašského Meziříčí se na Velikonoční neděli uskuteční benefiční koncert. Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice agentuře Mediafax řekla, že kostelem budou znít romské písně.

Koncert začne v 16.30 a pořadatelka Ida Kelarová ke spolupráci vyzvala Ivana Kandráče, který působí na místní ZŠ Masarykova jako vedoucí pěveckého kroužku. „V kostele vystoupí pěvecký sbor projektu Čhavorenge složený z dětí ze slovenské obce Kokava nad Rimavicou a blízkého okolí, a také z českých měst – Brna, Ostravy a Valašského Meziříčí,“ upřesnila Kateřina Pechová z místního Klubu Zeferino působící pod Charitou Valašské Meziříčí.

Vstupné na akci bude dobrovolné. „Výtěžek bude určen na výdaje pěveckého sboru projektu Čhavorenge spojené s realizací koncertů,“ doplnila ředitelka místní Charity Zdislava Odstrčilová.

Koncert se uskuteční za přispění občanského sdružení Ivana Kandáče, Charity Valašské Meziříčí – klubu Zeferino, meziříčské ZŠ Masarykova a Města Valašské Meziříčí. Na projektu se organizačně podílí také občanské sdružení Džas jekhetane jekhe dromeha a místní Středisko volného času Domeček.

--> --> --> --> -->