Květná zahrada v Kroměříži se promění ve farmářský trh

KROMĚŘÍŽ - Velikonoční program Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži obohatí v neděli 1. farmářský trh v Květné zahradě. Agentuře Mediafax to uvedla Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži.

Trh začne v Květné zahradě v 9 hodin a potrvá do 15 hodin. „Návštěvníci si mohou zakoupit čerstvé potraviny, zemědělské produkty i výrobky z domácích moravských farem a zpestřit tak svůj velikonoční stůl,“ konstatovala Šnajdarová.

Zájem spotřebitelů o kvalitní potraviny dodávané přímo z farmy v posledních letech vzrostl. „I kroměřížské zákazníky kromě kvality zajímá také, kde tyto produkty vznikají, v jakém prostředí jsou chována hospodářská zvířata nebo z jakých polí pochází zelenina. Proto pořadatelská firma rozšiřuje touto akcí své působení z Přerova, kde pořádá již velmi dobře zavedené a oblíbené Hanácké farmářské trhy,“ poznamenala Šnajdarová.

Podpora domácího zemědělství je navíc podle ní neodmyslitelně i historicky spjata s objekty zámeckých zahrad, proto tuto akci Arcibiskupský zámek přivítal a podpořil. „Bude-li akce návštěvníky přijata, plánujeme opakování trhů každou třetí neděli v měsíci. Tím návštěvníkům umožníme skloubit nákup kvalitních potravin a zemědělských produktů s hodnotným zážitkem z návštěvy zahrad. Jednotné snížené vstupné bude 30 korun na osobu, děti mají vstup zdarma,“ dodala Šnajdarová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x