Soutěž O nejlepší valašský sýr vyhrála ve Velkých Karlovicích domácí farmářka

VELKÉ KARLOVICE - Historicky první ročník soutěže O nejlepší valašský sýr zvítězila ve Velkých Karlovicích domácí farmářka Anna Vašutová. Statkářka uspěla ve dvacetičlenné konkurenci, informovala v neděli agenturu Mediafax Martina Žáčková z pořádajícího turistického resortu Valachy.

V restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích se v sobotu představilo 20 vzorků sýrů od výrobců z celého regionu. „Zúčastnili se nejen farmáři a majitelé rodinných firem, kteří se výrobou sýra zabývají ve větším měřítku, ale také drobní chovatelé,“ sdělila vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Největší zastoupení měly kravské sýry, z nichž vzešla vítězka. Sýr typu mozzarela od statkářky Anny Vašutové z Velkých Karlovic ohodnotila porota jako nejlepší.

O nejlepší valašský sýr se soutěžící utkali poprvé. „Pořádající turistický resort Valachy je známý také jako organizátor známé soutěže O nejlepší valašský frgál, a tak se pokusil o založení nové gurmánské tradice,“ vysvětlila Žáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x