V Otrokovicích vyroste moderní multifunkční sportovní centrum

OTROKOVICE - V Otrokovicích začaly stavební práce na výstavbě veřejného sportovně-společenského areálu Otrokovice-Baťov. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Areál se měl stavět už dávno, ale výstavbu zbrzdilo odvolání neúspěšného účastníka výběrového řízení. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nakonec definitivně potvrdil, že výběrové řízení na dodavatele stavby bylo v souladu se zákonem a odvolání proti postupu města byla neoprávněná. „Stavba, jejíž začátek se tak o dva roky zbytečně oddálil, tedy mohla konečně začít. V současné době již stavební stroje a dělníci připravují areál k jeho znovuzrození. Pokud všechno dobře dopadne, mohla by veřejnost začít využívat víceúčelové sportoviště již začátkem příštího roku,“ konstatovala Krupková.

Celková investice činí 74,5 milionu korun a bude největší stavbou občanské vybavenosti po několik následujících let v Otrokovicích. Výrazná část, 52,5 milionu korun, je hrazena z evropských fondů z Regionálního operačního programu Střední Morava.

Nepůjde přitom jen o využití dvou fotbalových a jednoho víceúčelového hřiště. Cílem projektu je kompletní přestavba chátrajícího hřiště za Společenským domem na Baťově v moderní sportoviště. Součástí víceúčelového sportovního areálu budou dvě fotbalová hřiště (jeden přírodní travnatý povrch a jeden umělý povrch s osvětlením) a jedno multifunkční osvětlené hřiště s umělým povrchem pro hned několik druhů sportu, vše bude volně přístupné veřejnosti.

V rámci projektu bude také vybudován patrový polyfunkční objekt s tribunami s kapacitou asi 300 míst. Uvnitř objektu bude deset volně přístupných moderních šaten včetně sociálního vybavení. V rámci regeneračního patra bude moci veřejnost bezplatně či s minimální spoluúčastí využívat finskou saunu i infrasaunu, hydromasážní vany, solárium, masážní stoly a odpočívárnu. Bude zde také menší bazének či brouzdaliště pro maminky s dětmi. V budově bude i klubovna, nutné hospodářské a provozní zázemí (garáže techniky, sklady, dílny) a administrativní prostory pro provoz víceúčelového sportovního areálu. Celý areál včetně polyfunkčního objektu bude bezbariérový. Součástí komplexu bude také dětské hřiště s atrakcemi i prostor pro odpočinek a relaxaci seniorů. Navíc zde vznikne nové parkoviště pro 45 aut.

„Veřejný sportovně-společenský areál Otrokovice-Baťov bude sloužit potřebám široké veřejnosti, ale také školám v nejbližším okolí, zájmovým organizacím, sportovním klubům z Otrokovic i blízkých obcí a měst i soukromým společnostem,“ dodal starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Slavnostní poklepání základního kamene se uskuteční ve středu 27. dubna v 16 hodin přímo ve sportovním areálu. Návštěvníci se budou moci formou menší expozice s celou stavbou seznámit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x