Slovácké divadlo končí po 12 letech s hraním na hradě Buchlově

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po 12 letech končí uherskohradišťské Slovácké divadlo s tradičním předprázdninovým hraním na hradě Buchlově, vedení divadla se totiž nedohodlo s hradem na finančních podmínkách. Agentuře Mediafax to v úterý oznámil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Hraní pod širým nebem v prostorách středověkého hradu patřilo k nejatraktivnějším letním událostem v kraji. „Vítali jsme hraní na Buchlově jako zpestření naší práce a každý rok jsme se moc těšili. Letos však nastavila správa hradu podmínky, které jsme nemohli akceptovat,“ vysvětlil ředitel Slováckého divadla Igor Stránský.

Nájem a požadavky byly podle Stránského tak vysoké, že by muselo divadlo na hraní doplácet nemalé peníze. „Druhou variantou by bylo zvýšit cenu vstupného, ale žádat po lidech 400 korun za lístek, abychom všechny náklady pokryli, se nám vůči divákům zdálo nefér,“ doplnil Kubáník.

Slovácké divadlo už ale osnuje další plány, jak diváky o předprázdninové hraní neošidit. „Vymysleli jsme náhradní řešení, které může být pro diváky atraktivní ještě víc. Jde o akci s názvem Finální smršť. Na přelomu června a července, tedy na konci divadelní sezony, budeme divákům servírovat naše nejžádanější tituly doplněné o předprázdninová překvapení,“ upřesnil mluvčí divadla.

Finální smršť bude navíc obohacená o nejrůznější doprovodné akce spojené právě s nastupujícími prázdninami a jedním z velkých lákadel má být i obnovená premiéra bláznivé komedie Roberta Bellana s názvem 1+2=6, která se rok kvůli zranění v souboru nehrála.

„Herci a vedení divadla si zároveň uvědomují, že publiku bude hraní pod širým nebem chybět. Když si vzpomeneme, co se pokaždé dělo při Rychlých šípech, tak slibujeme, že aspoň ty budeme venku hrát stůj co stůj. Řešení se už rýsuje,“ dodal Kubáník s tím, že nakonec bude nabídka Slováckého divadla v mnoha ohledech bohatší a zajímavější, než v předchozích letech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x