Za dresy na dětskou olympiádu zaplatí Zlínský kraj téměř půl milionu korun

ZLÍN - Zlínský kraj se opět rozhodl podpořit dětské reprezentanty ze Zlínského kraje, kteří se letos zúčastní V. letní olympiády dětí a mládeže České republiky. Celému týmu kraj zaplatí dresy, agentuře Mediafax to sdělila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Zlínský kraj se doposud zúčastnil všech konaných olympiád (čtyři letní a čtyři zimní) a vždy zároveň zabezpečoval účastníkům krajské výpravy sportovní ošacení. Letos do oblečení mladých sportovců investuje kraj asi 450 tisíc korun.

„Jde o téměř 60 sportovních souprav, polokošil a čepic pro trenéry, více než 260 souprav, trik a čepic s logem Zlínského kraje pro zúčastněné sportovce a závodní oblečení s logem kraje pro téměř 20 sportovních disciplín,“ upřesnila Dvorníková.

Mladým sportovcům, kteří budou Zlínský kraj v červnu reprezentovat v atletice, basketbalu, boxu, cyklistice, fotbalu, golfu, házené, judo, kanoistice, nohejbalu, orientačním běhu, plavání, sportovní gymnastice, tenisu, triatlonu, volejbale, zápase a handicapu (boccia, showdown a stolní tenis), zůstanou po skončení her dresy na památku. Letos se olympiáda uskuteční v Olomouckém kraji.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x