Policisté zadrželi na Vsetínsku sedm řidičů pod vlivem alkoholu či drog

VSETÍN - Mimořádná dopravně bezpečnostní akce související s velikonočními svátky skončila na Vsetínsku v úterý ráno. Policejní mluvčí Lenka Javorková agentuře Mediafax uvedla, že policisté zkontrolovali téměř 800 aut a udělili 34 blokových pokut.

Blokové pokuty dosáhly celkové hodnoty 20 500 korun. Pět řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu, další dva pod vlivem drog.

Jedenadvacetiletého řidiče pod vlivem pervitinu zastavili policisté v sobotu v noci v Ratiboři a pětadvacetiletého muže ovlivněného pervitinem a marihuanou přistihli policisté na velikonoční pondělí odpoledne ve Vsetíně. „Nadýchané hodnoty alkoholu pouze ve dvou případech přesáhly jedno promile. V úterý ráno naměřili policisté dvaašedesátiletému řidiči ve Škodě Octavii v Hošťálkové téměř jedno a půl promile. Pětadvacetiletý řidič, který v sobotu večer havaroval s Renaultem Twingo v Hutisku-Solanci do příkopu, nadýchal 3,45 promile. Sobě i spolujezdci způsobil lehké zranění,“ upřesnila Javorková.

Během velikonočních svátků kontrolovali policisté také podnapilou mládež, prověřili 75 restaurací, barů a diskoték a nechali dýchnout 266 mladým lidem do 18 let věku. Nejvyšší hladinu alkoholu v dechu naměřili policisté sedmnáctileté dívce v restauraci v Bynině, a to 1,47 promile. Hodně opilý vzhledem k nízkému věku byl i patnáctiletý mladík s 1,25 promile alkoholu. „Celkem jsme přistihli sedm přiopilých mladých lidí. Ve čtyřech případech jsme zjistili, kdo mladistvým alkohol podal, přestupky kolegové vyřešili uložením blokové pokuty,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x