Mohlo by dojít k dohodě se Zlínem, prozradil hokejový útočník Jaroslav Balaštík

ZLÍN - Hokejovému útočníkovi Jaroslavu Balaštíkovi končí na konci dubna smlouva s extraligovým PSG Zlín a brzy by měl mít jasno o své budoucnosti. Podle vyjádření samotného hráče je nejpravděpodobnější jeho setrvání v mateřském klubu.

„Minulý týden nabrala jednání takový směr, že by mohlo dojít k dohodě. Z větší části jsme na nové smlouvě domluvení, ale podepsané zatím nic není,“ řekl Balaštík v úterý po úvodním tréninku suché přípravy, kterou zahájil s týmem. „Člověk musí počítat se vším a mít nachystaná zadní vrátka, ale snad to vyjde,“ dodal.

Jednatřicetiletý útočník by rád setrval ve Zlíně a zahrál si v jednom týmu s trojnásobným mistrem světa Petrem Čajánkem, který se po letech strávených v zámoří a v Rusku vrací domů. „Je to jedna z příčin, proč chci zůstat. Kdybych nechtěl ve Zlíně hrát, můžu jít za penězi jinam,“ prohlásil Balaštík, který byl v minulé sezoně s 22 zásahy nejlepším střelcem mužstva.

Zlínští hokejisté měli po vyřazení ve čtvrtfinále play-off dlouhou dovolenou, která přišla kapitánovi týmu vhod. „Doléčoval jsem zranění, které jsem přecházel a potřeboval se ho konečně zbavit. Po rehabilitaci mohu po dlouhé době říct, že jsem zdravý a natěšený na přípravu. Poslední dva týdny jsem stejně už jednou denně trénoval, protože tělo si samo řeklo o pohyb,“ uvedl Balaštík.

Radost mu udělalo oznámení trenéra Rostislava Vlacha, který narozdíl od svých předchůdců počítá během kondiční přípravy s jednofázovým tréninkem. „Tahle změna nám nabourá stereotyp posledních let, ale může to být zrádné, protože tréninky budou delší, vyplní celé dopoledne, takže po obědě v době volna asi budeme dost zničení. Ale těším se na to,“ řekl trojnásobný nejlepší extraligový střelec.