Doplněno: Ve starém zámečku v Návojné se propadl strop, hasiči museli evakuovat nájemníky včetně dětí

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - (Zprávu jsme aktualizovali v posledním odstavci)

Několik lidí včetně malých dětí museli ve středu nad ránem evakuovat hasiči z objektu starého zámečku v Návojné na Valašskokloboucku. Jak agentuře Mediafax řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček, v objektu se propadl strop.

Strop se zřítil mezi prvním a druhým nadzemním podlažím, a to krátce před druhou hodinou ranní. „Podmáčené a narušené konstrukce původního stropu nevydržely a v prostoru nad průchozí kuchyní jedné z bytových jednotek se zřítily. Při destrukci prorazily padající původní stavební části nový snížený strop a dopadly do prostoru bytu, kde ve vedlejší místnosti spala matka s malým dítětem,“ konstatoval Mitáček.

Ženu hluk řítícího se stropu probudil a i s dítětem se přes trosky dostala v pořádku ven. Hasiči pak preventivně evakuovali i další tři lidi z vedlejšího bytu, včetně jednoho dítěte. Všichni evakuovaní našli náhradní bydlení u svých známých a rodin.

„Starosta obce nám sdělil, že zámek je ve špatném technickém stavu a že už před 15 lety byli nájemníci na možné riziko obcí upozorněni. Před lety byly sice stropy a části konstrukcí zpevněny, ale pronikající voda přes poškozenou střechu dál objekt narušovala,“ dodal Mitáček.

Objekt zámku patřil v minulosti společnosti Moravské elektrotechnické závody Brumov. Ta pak objekt rozprodala v 90. letech 14 různým majitelům a z nemovitosti se stal bytový dům. Agentuře Mediafax to ve středu sdělil starosta obce Návojná. Majitelka bytu, kde se zřítily tři trámy a propadl se strop, se k události nechce vyjadřovat. „Nemám čas a nechce se mi o tom s nikým mluvit,“ řekla agentuře Mediafax.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x