Kroměříž ožije majálesem, tradice se do města vrací po mnoha letech

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži se ve středu 27. dubna uskuteční tradiční studentský majáles. Agentuře Mediafax to uvedl mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Kroměřížští studenti podle Zrny chtějí vrátit původní význam kroměřížskému majálesu. Po několika desítkách let by se tak měla do města vrátit původní oslava studentského včetně průvodu a volby krále. Naposledy se ve městě tradiční majáles konal v roce 1969.

„I když se Kroměřížané s pojmem majáles mohli setkávat i v uplynulých letech, nešlo v pravém smyslu slova o tuto tradiční akci, ale spíše o koncert rockových kapel, který ne vždy přijímala zdejší veřejnost s libostí. Snažíme se nyní obnovit skutečnou tradici, která s akcemi na Pionýrské louce nemá nic společného,“ poznamenal za organizátory Pavel Motyčka.

Oslava Dne studentů bude ve středu rozšířena o majálesový průvod a volbu krále a královny majálesu. „Připraven je i doprovodný program v podobě fotografické soutěže, volného vstupného do Muzea Kroměřížska, ale i zlevněného vstupného do Arcibiskupského zámku,“ doplnil Motyčka.

Program začne v 10 hodin v klubu Starý pivovar, kde budou studenti diskutovat se zástupci města o svých představách a návrzích k tomu co zlepšit, aby se mladým lidem žilo v Kroměříži lépe. Majálesový průvod vyjde ve 14.30 hodin z Komenského náměstí, v 15 hodin začne na Velkém náměstí volba krále a královny a představí se různé studentské volnočasové aktivity. Od 17 hodin se uskuteční ve Starém pivovaru koncert studentských kapel. V 19:30 hodin celý den vyvrcholí dvojkoncertem kapel Psí vojáci a Plastic people of the Universe pořádaný ve spolupráci s Domem kultury Kroměříž.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x