Vsetínští policisté evidují dramatický nárůst sebevražd

VSETÍN - Neobvykle vysoký počet sebevražd evidují v měsíci dubnu vsetínští policisté. Agentuře Mediafax to ve středu oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Od počátku roku si už na Valašsku sáhlo na život 17 lidí a během sebevražd zemřelo sedm mužů a tři ženy. Další čtyři ženy a tři muži se o skoncování s životem jen pokusili. Nejvíce sebevražd se přitom stalo v dubnu, pro dobrovolný odchod ze života se rozhodlo hned osm lidí.

„Je zarážející, že mezi sebevrahy jsou také dva velmi mladí lidé okolo 20 let. Nejčastěji se rozhodli lidé pro sebevraždu oběšením, evidujeme však i případ zastřelením, spolykáním prášků, podřezáním žil nebo pobodáním nožem. Většinou mají sebevrazi problémy s partnery, jsou nemocní, přišli o zaměstnání nebo se dostali do finanční krize,“ konstatovala Javorková.

Počet pokusů i dokonaných sebevražd podle Javorkové rok od roku stoupá. Zatímco v roce 2007 se k sebevraždě odhodlalo na Vsetínsku 27 lidí, v loňském roce už to bylo 54 lidí, tedy dvojnásobné množství. Statistika pracuje nejen s dokonanými sebevraždami, ale i s pokusy o ně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x