Fotbalový výběr Zlínského kraje se dostal do finálového turnaje Region´s Cupu

KROMĚŘÍŽ - Fotbalový výběr Zlínského kraje porazil ve středu v posledním utkání 6. kvalifikační skupiny Region´s Cupu litevský Alytis 1:0 a zajistil si postup do finálového turnaje. Ten se bude hrát ve druhé polovině června v Portugalsku jako ME hráčů, kteří nikdy neměli podepsanou profesionální smlouvu.

„Musím ocenit přístup a poděkovat klukům za celý turnaj, nejen za tenhle poslední zápas. Ten byl velice těžký a náročný, po kontumačním vítězství Litevců nad Dalmácií hrál soupeř také o všechno. Naše výhra byla spíš vydřená než zasloužená, o to je ale cennější. Už se všichni těšíme do Portugalska,“ uvedl trenér výběru Zlínského kraje Petr Zapletal.

Finálový turnaj Region´s Cupu se bude hrát v portugalských městech Braga, Fao, Vila Verde a Barcelos. Na turnaj postoupilo osm nejlepších týmů z 38 zemí.

Los skupin finálového turnaje se uskuteční 11. května v Braze, v osudí jsou kromě výběru Zlínského kraje také Württenberg (Německo), Leinster and Munster (Irsko), Ankara (Turecko), Jižní region Ruska (Rusko), Jednyst Plyskyj (Ukrajina), Braga (Portugalsko) a Bělehrad (Srbsko). Ve dvou skupinách se bude hrát 21., 23. a 26. června, dva nejlepší týmy sehrají finále 28. června.

Zlínský kraj – Alytis 1:0 (0:0)

Branka: 51. Stojaspal. Rozhodčí: Arnason (Island). ŽK: Školník – Cibulskas, Biržinis, Bartkevičius, Atmanavičius.Sestava Zlínského kraje: Krajča – Vrága, Matějka, Zábojník, Žourek (37. Stojaspal) – Huťka, Daněk, Školník (88. Beňo), Maléř (46. Kraváček) – Valášek, Lukáš. Trenér: Petr Zapletal.

Konečná tabulka 6. kvalifikační skupiny Region´s Cupu

1. Zlínský kraj 3 2 1 0 5:1 7
2. Západní Maďarsko 3 1 2 0 6:3 5
3. Alytis 3 1 1 1 6:4 4
4. Dalmácie 3 0 0 3 1:10 0
×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x