Ve Zlíně odstartoval pokus o rekord ve sběru starých baterií

ZLÍN - Pokus o rekord ve sběru starých vybitých baterií odstartoval ve čtvrtek dopoledne na zlínském náměstí Míru. Agentuře Mediafax to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Akce je součástí kampaně Den Země a město Zlín se pokusí překonat národní rekord ve sběru použitých baterií. Pětihodinový maratón začal v 9.30 hodin a potrvá do 14.30 hodin. Do té doby mohou obyvatelé Zlína přinést na náměstí jakékoliv staré baterie, od tužkových baterek z dálkového ovládání, přes knoflíkové baterky z náramkových hodinek až po baterky z různých hodin, hraček a podobně.

„Zapojit se mohou jednotlivci, neziskové organizace, obchody, firmy i školy. Navíc každý, kdo donese baterie, které budou na místě zváženy, obdrží slosovatelný lístek, se kterým může vyhrát zajímavé ceny,“ doplnil Dvořák.

Na průběh pokusu o překonání rekordu bude stejně jako ve všech městech, které se již do projektu zapojily, dohlížet komisař agentury Dobrý den z Pelhřimova. Agentura zajistí v případě úspěchu také zápis do České knihy rekordů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x