Místo mobilů objednaných přes internet obdrželi dva lidé z Uherskohradišťska sáčky rýže

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dva prakticky totožné podvody prověřují policisté z Uherskohradišťska, dva lidé si totiž nezávisle na sobě objednali přes internet mobil a oba místo něj obdrželi sáčky s předvařenou rýží. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Prvním podvedeným je patnáctiletý chlapec ze Záhorovic, který si na internetovém portálu objednal mobil na dobírku. Za balíček zaplatil na poště tři tisíce korun a rozbalil ho až doma. Místo mobilu ale uviděl jen balíčky předvařené rýže v sáčcích.

O několik dní později potkal podobný osud devatenáctiletou dívku z Bojkovicka. I ona si na stejném internetovém portálu objednala mobil a pak v balíčku objevila místo přístroje předvařenou rýži. Naštěstí ale zásilku rozbalila přímo na poště a případem se začal zabývat vedoucí pošty i policie. Policisté vyzvali vedoucího pošty k zastavení transakce a vydání peněz. Za pár dní se tak mladá žena dočkala zpět svých necelých třech tisíc korun, které za balíček zaplatila.

Oba mladí lidé si mobily objednali přes portál www.bazos.cz, podobné podvody se ale podle policie dějí i na dalších internetových portálech. Podvodníkům hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun.

„Policie doporučuje lidem, kteří si objednávají zboží tímto způsobem, rozbalit zásilku hned na poště. Další lidé okolo totiž mohou figurovat jako svědci a vše jde ihned reklamovat. Policisté totiž mohou poštu vyzvat k vydání peněz, adresátovi tak nevznikne žádná škoda a podvodník se naopak peněz nedočká,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x