Zlínské muzeum spustilo po deseti letech nové webové stránky

ZLÍN - Nové webové stránky spustilo Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, stalo se tak po deseti letech. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek oznámila Blanka Kovandová z muzea.

Webová adresa muzea zůstává stejná, a to www.muzeum-zlin.cz .Jinak ale stránky prodělaly výraznou změnu. Jsou navrženy tak, aby se každý mohl jednoduše zorientovat v nabídce muzea, otevírací doby i pozvánek na akce a výstavy.

„Původní stránky fungovaly spolehlivě rovných deset let. Za tak dlouhou dobu ale také zastaraly. Nové stránky jsou velmi přehledné a určitě návštěvníkům usnadní orientaci v jednotlivých objektech, které muzeum spravuje. Velký důraz jsme také kladli na přehlednost a řazení informací,“ vysvětlila Milena Dvořáková, vedoucí obchodního oddělení muzea.

Návštěvník tak uvidí všechny objekty a pobočky zlínského muzea přehledně před sebou již na úvodní stránce. „Od starší verze stránek se liší především v tom, že není potřeba dlouze zkoumat a hledat, co vše patří k muzeu. Mezi velké novinky patří určitě i kalendář výstav a akcí, kterým lze listovat jak dopředu tak i zpět,“ doplnil Radim Ševčík, který má v muzeu nové stránky na starosti.

Největší novinkou jsou pak virtuální prohlídky zajímavých míst muzea. „Zatím se zájemci mohou přes počítač porozhlédnout po našich expozicích na zlínském zámku, v Obuvnickém muzeu i v muzeu Luhačovické Zálesí. A do konce května ještě přibude virtuální prohlídka hradu Malenovice a památníku Ploština,“ konstatoval Ševčík. Dodal, že novinkou je i odebírání RSS kanálu u aktualit a také je přehledněji vyřešeno zasílání vzkazů. Zájemce místo dlouhého hledání v kontaktech může využít pro obecný dotaz nabízený formulář.

Na finální podobě stránek se stále pracuje – připravuje se lepší jazyková mutace stránek v angličtině a nově přibude i německá verze.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x