Zlínská univerzita zahájila stavbu vědeckotechnologického parku

ZLÍN - Položením základního kamene zahájila ve čtvrtek Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně stavbu vědeckotechnického parku zaměřeného na informační a komunikační technologie. Agentuře Mediafax to řekl Jan Malý z tiskového oddělení školy.

Objekt, jehož výstavba přijde na téměř 220 milionů korun, vyroste vedle univerzitního areálu v ulici Nad Stráněmi na Jižních Svazích.

„Vědeckotechnický park nabídne 5300 metrů čtverečních plochy laboratoří a prostor pro zasídlení firem v oboru informačních technologií. Naším cílem je propojit výzkumný a vývojový potenciál studentů a pedagogů Fakulty aplikované informatiky s podnikatelským prostředím a podpořit tím setrvání kvalitních absolventů v regionu,“ sdělil rektor univerzity Petr Sáha. Část prostor využije také nově vzniklé Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií CEBIA – Tech.

Projekt budovy navrhla architektka Helena Zemánková, která je rovněž autorkou univerzitního areálu na Jižních Svazích. „Novostavba bude tvořena třemi objekty, které budou ze západní strany navazovat na areál,“ uvedl kvestor univerzity Alexander Černý. Objekt má být dokončen a předán v květnu příštího roku. „Předem se chceme omluvit obyvatelům okolních domů za dočasné komplikace, které jim výstavba přinese. Park po dokončení nabídne kvalifikovaná pracovní místa pro absolventy univerzity i občany města a přispěje ke zviditelnění a zvýšení prestiže Zlína. V neposlední řadě také přinese na Jižní Svahy další zajímavý architektonický prvek,“ dodala kancléřka univerzity Andrea Kadlčíková.

Celkem 75 procent nákladů na projekt technologického parku získala univerzita z prostředků Operačního programu Podnikání a inovace, zbývající čtvrtinu bude financovat z vlastních prostředků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x