Prodejny ve Valašském Meziříčí obchází podvodník, policie před ním varuje

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Policisté vydali ve čtvrtek odpoledne varování před podvodníkem, který ve čtvrtek obcházel prodejny ve Valašském Meziříčí a vydával se za pracovníka kontrolujícího hasicí přístroje. Agentuře Mediafax to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

V jednom obchodě podvodníka neprokoukli a za kontrolu zaplatili muži několik tisíc korun. V některé prodejně se podvodník vydával za kontrolora hasicích přístrojů, jindy za inženýra provádějícího stejnou činnost.

„Podle našich informací navštívil asi šest prodejen, kde po zaměstnancích požadoval zaplatit za kontrolu určitou částku. Uspěl zatím jen v jedné prodejně, kde mu vyplatili přibližně osm tisíc korun, ve zbylých případech prodavačky uvedly, že tam není vedoucí nebo něco obdobného. Chceme všechny prodavače před podvodníkem varovat. Pokud je navštíví, měli by ihned zavolat na linku 158,“ podotkla Javorková.

Podle svědků se jednalo o muže ve věku od 30 do 35 let, vysokého asi 170 až 175 centimetrů. Byl štíhlý, měl černé krátce střižené zvlněné vlasy a hnědé oči. Oblečenou měl černou sportovní bundu, tmavé rifle a sportovní obuv. Hovořil česky, bez přízvuku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x