V Otrokovicích se uskuteční Den Salvatora

OTROKOVICE - V Otrokovicích na Štěrkovišti se v pátek 29. dubna uskuteční Den Salvatora. Agentuře Mediafax to oznámil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Akce je určena převážně žákům mateřských a základních škol a také rodinám s dětmi. Celý program začne v 9 hodin a potrvá přibližně do 12 hodin. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

„Účelem Dne Salvatora je přiblížit dětem práci integrovaného záchranného systému a přispět tak k jejich vzdělání v oblasti záchrany života a zdraví. Připravován je v rámci projektu Cena Salvator 2010 – Cena hejtmana Zlínského kraje,“ upřesnila Eva Strakošová, mluvčí projektu z pořádající Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Návštěvníky čeká program, který si pro ně připravili policisté, hasiči i záchranná služba. Podívat se mohou na simulaci společného zásahu jednotek integrovaného záchranného systému, na jejich vybavení a zásah pyrotechniků. Program obohatí také studenti Střední odborné školy ochrany osob a majetku s ukázkou praktické výuky. Dále se účastníci mohou těšit na ukázku výcviku policejních psů a koní.

Na Dni Salvatora bude zároveň předána Cena Salvator 2010 v kategorii Dětská cena, o jejímž vítězi rozhoduje Krajský parlament dětí a mládeže Zlínského kraje.

Projekt Cena Salvatora je tradiční ocenění za mimořádné činy z oblasti ochrany života, majetku a bezpečnosti obyvatel Zlínského kraje. Je udělovaná členům Integrovaného záchranného systému Zlínského kraje a občanům Zlínského kraje, kteří své záslužné činy vykonali v průběhu uplynulého kalendářního roku. První ročník Ceny Salvator ocenil hrdinské činy za rok 2003.