Mezinárodní cyklistický závod žen omezí na Rožnovsku dopravu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - S omezením dopravy musejí v pátek 29. dubna počítat řidiči projíždějící Rožnovem pod Radhoštěm a okolím, koná se tu totiž Mezinárodní cyklistický závod žen Gracia Orlová 2011. Agentuře Mediafax to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na Vsetínsku se pojede třetí etapa závodu a nejvíce dopravních komplikací očekávají policisté v Rožnově pod Radhoštěm na křižovatce Eroplán. Na hladký průjezd závodnic bude dohlížet několik desítek policistů, soustředit se budou především na vytipované křižovatky.

Start a cíl třetí etapy závodu bude sice na Novojičínsku, cyklistky však budou projíždět i Vsetínskem, a to v délce 71,3 kilometru. Předpokládaný příjezd závodnic do okresu Vsetín na vrchol Pusteven je krátce před 13. hodinou odpoledne. Poté sjedou do obce Prostřední Bečva, kde odbočí na Hutisko-Solanec. Dále projedou Velkými Karlovicemi směrem na Slovensko, kde se po absolvování několika kilometrů vrátí opět do České republiky do Horní Bečvy. Další trasa bude směřovat do Rožnova pod Radhoštěm přes Prostřední Bečvu a Vigantice.

„Největší dopravní komplikace lze očekávat v Rožnově na křižovatce Eroplán, kde by závodnice měly postupně projíždět od 15 do 17 hodin. Dopravu na této světelné křižovatce budou usměrňovat policisté, kteří při postupném projíždění závodnic provoz vždy zastaví. Cyklistky pak pojedou ve směru na Frenštát pod Radhoštěm, náš okres by pak na vrcholu Pindula mohla poslední závodnice opustit kolem 17. hodiny,“ doplnila Javorková.

Policie žádá řidiče, aby při jízdě silnicemi, kde se mezinárodní soutěž pojede, byli ohleduplní, ukáznění, respektovali pokyny policistů a hlavně počítali se zdržením. Především při průjezdu Rožnovem se totiž mohou tvořit kolony aut.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x