Ve zlínském evangelickém kostele bude k vidění fotografická výstava o Izraeli

ZLÍN - Ve zlínském evangelickém kostele se v pátek uskuteční vernisáž výstavy českého fotografa a mnohonásobného držitele ceny Czech Press Photo Karla Cudlína nazvané Izrael. Agenturu Mediafax o tom za organizátory informoval David Valůšek.

Vernisáž se v kostele uskuteční v 17 hodin, výstava bude veřejnosti otevřena každou sobotu a neděli od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Výstavu pořádá Českobratrská církev evangelická ve spolupráci s Církví československou husitskou a Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně.

Karel Cudlín se zabývá dokumentaristickou fotografií a jeho soubor černobílých snímků zachycuje běžný život v Izraeli a jeho prolínání s židovskými náboženskými tradicemi. „V prostoru kostela je vytvořena zajímavá konfrontace mezi uměřeností protestantského křesťanství vyjádřeného strohostí funkcionalistické stavby architekta Karfíka a fotografiemi dokumentujícími dnešní život národa, jehož dějiny a tradice přijímáme v biblickém svědectví Starého Zákona,“ podotkl Valůšek.

Výstavní galerie je umístěná ve vstupní části kostela. Stejně jako v loňském roce se i letos kostel zapojí do projektu Otevřené brány, takže jeho prostory budou přístupny návštěvníkům po celý den každý víkend od května do září, včetně zajištění kvalifikovaného výkladu průvodců.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x