Valašské Klobouky začaly svážet nebezpečný komunální odpad

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Radnice ve Valašských Kloboukách zorganizovala na sobotu 30 dubna pololetní svoz nebezpečného a objemného komunálního odpadu. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí radnice Lenka Zvonková.

„Speciální vozidlo začalo objíždět Valašské Klobouky dopoledne, po obědě zajede do všech místních částí,“ řekla Zvonková. Lidé podle ní mohou odevzdávat nejen zbytky barev, ředidel a dalších chemikálií, ale také pneumatiky, rozměrný odpad a rovněž všechny druhy výrobků určených ke zpětnému odběru.

Sběr zahájila radnice ve Valašských Kloboukách v areálu místa zpětného odběru, dřívějšího Fučkova mlýna v Brumovské ulici. Služba tam bude do 12 hodin, pak vyjede svozové auto do Lipiny, na rozcestí v Mirošově a do Smolína.

Podle Zvonkové mohou místní odevzdávat především znečištěné obaly od barev a laků, staré chemikálie a filtrační materiály, odpadní oleje a tuky. K dispozici je také kontejner na objemný odpad, na staré skříně, koberce nebo matrace. „Lidé mohou odevzdat také staré baterie, galvanické články, televizory, monitory, lednice, mikrovlnné trouby, vysavače a další domácí spotřebiče nebo ojeté pneumatiky,“ doplnila mluvčí.