Cyklisté z šesti měst zahajují hvězdicovou jízdou sezonu na valašské cyklostezce podél Bečvy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Společnou hvězdicovou vyjížďkou zahájí v sobotu 30. dubna dvě hodiny před polednem turisté provoz na cyklostezce Bečva. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí radnice ve Valašském Meziříčí Vendula Králová s tím, cyklisté vyrazí na trasu ve stejném okamžiku z několika míst Zlínského a Olomouckého kraje.

„Společné starty máme naplánovány v šesti městech,“ řekl místostarosta Valašského Meziříčí Jiří Pernický (nez.). Turisté podle něj vyrazí na cestu zároveň z Valašského Meziříčí, Vsetína, Horní Bečvy, Hranic na Moravě, Lipníka nad Bečvou a z Přerova.

Cílem vyjížďky se stane Rožnov pod Radhoštěm, kde připravili organizátoři zábavné odpoledne. „V Gibbon parku se odehrají soutěže pro děti, jízda zručnosti a další doprovodný program, vrcholící losováním tomboly,“ řekl vedoucí oddělení regionálního rozvoje Daniel Šulák.

Na přípravě společné cyklistické vyjížďky východním cípem Moravy se shodla města a vesnice ležící na Cyklostezce Bečva poprvé v historii. „V nově založené tradici hodlají všichni partneři pokračovat i v dalších letech,“ tvrdí ředitelka Hranické rozvojové agentury Michaela Škrobánková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x