Hřiště v Dukelské ulici ve Vsetíně je pod přísným dohledem města

VSETÍN - Vsetínská radnice se rozhodla posvítit si na hlučné vandaly, kteří řádí na hřišti v Dukelské ulici. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Hřiště v Dukelské ulici ve Vsetíně střídavě hlídají pracovníci místních neziskových organizací a častěji na něj dohlížejí také městští strážníci. Přísnější dohled nad sportovištěm stanovila radnice poté, co si na nepořádek na hřišti začali stěžovat občané žijící na Trávníkách. Scházejí se na něm totiž nezletilí, kteří znečišťují a ničí lavičky i prostor pro kopanou, a navíc jsou velmi hluční.

Starostka Iveta Táborská (ODS) se setkala se zástupci obyvatel domů v Dukelské ulici. Na schůzku přizvala i představitele Městské policie Vsetín a místních organizací. Obyvatelé si stěžovali zejména na vandalismus dětí, nepořádek na hřišti, hluk i po 21. hodině a agresivní reakce dětí na napomenutí.

Město proto přijalo několik opatření. „Každý podvečer budou na místě monitorovat situaci pracovníci Vzdělávací a komunitní centrum Integra Vsetín, Terénní sociální služby, Diakonie Vsetín, sdružení Romani godži nebo Aver dživipen. Jejich úkolem bude problémové chování dětí eliminovat, případně je rovnou řešit. Městská policie Vsetín dále dohodla se správcem hřiště zkrácení otevírací doby hřiště. Nově na něm končí provoz už ve 20 hodin,“ vyjmenovala konkrétní opatření starostka Táborská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x