Silnice v Sehradicích a Slopném se dočkají obnovy

ZLÍN - Nový kvalitní povrch získají během května vozovky na silnici III/4921v Dolní Lhotě, Sehradicích a ve Slopném. Šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý agentuře Mediafax oznámil, že povrch cest tu byl narušen při budování kanalizace.

Z důvodu nedostatku jiných volných prostor se při odkanalizování obcí musela nová kanalizace pokládat částečně i do tělesa silnice. Zhotovitelské firmy nyní na upravených výkopech položí nový živičný koberec. Opravy se dočká i odvodnění silnice. Nový koberec dostanou také některé sousední úseky, které sice nebyly dotčeny kanalizací, ale jsou v havarijním stavu.

Nový povrch tak bude po úplném dokončení položen na silnici od Dolní Lhoty po Sehradice souvisle v délce 2 200 metrů. Mezi Sehradicemi a Slopným zůstane silnice s původním mikrokobercem z roku 2006, neboť je ještě ve vyhovujícím stavu. Ve Slopném bude položen nový živičný koberec na silnici v délce 1 150 metrů. Zde bude z důvodu pokládky nové živičné vrstvy úplná uzavírka silnice v sobotu 7. května (náhradní termín při nepříznivém počasí 14. května). Motoristé budou muset Slopné objíždět po silnicích přes Dolní Lhotu, Petrůvku, Slavičín, Loučku.

Ředitelství silnic Zlínského kraje vynaloží na obnovu povrchů silnice III/4921 od Dolní Lhoty po Slopné dohromady 6,5 milionu korun včetně DPH.

„V oblasti Horní Lhoty, Dolní Lhoty, Sehradic a Slopného to byly v posledních dvou letech už čtyři stavební akce, jejichž výsledkem bude několik souvislých kilometrů nových povrchů silnic, stavební práce na třech mostech a nová křižovatka v Dolní Lhotě. Kvalita jízdy po krajských silnicích se v této aglomeraci po dokončení všech staveb výrazně zvýší,“ dodal Malý.