U Bánova na Uherskohradišťsku hořel kamion, událost zkomplikovala dopravu na Slovensko

BÁNOV - K rozsáhlému požáru kamionu museli ve středu ráno vyjet hasiči, nákladní souprava začala hořet na hlavním silničním tahu I/50 mezi Uherským Brodem a Bánovem. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Řidič kamionu uslyšel za jízdy podivnou ránu, vozidlo přestalo fungovat a začalo hořet v oblasti motoru. Se soupravou proto zastavil u křižovatky nájezdu na obchvat města Bánov a z kabiny stačil vzít pouze své osobní doklady a propan-butanový vařič.

„Hasiči byli na místě požáru za čtyři minuty od výjezdu ze stanice. Z dálky byl vidět oblak černého kouře a doprava na hlavním tahu ke státní hranici se Slovenskem byla zastavena. Požár zachvátil celou přední část soupravy. Požár jsme lokalizovali a uhasili asi po půlhodině zásahu,“ konstatoval Mitáček.

Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na návěs a převážený náklad piva mířící na Slovensko. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Doprava na hlavním tahu byla zcela obnovena kolem půl sedmé ráno, a to za asistence hlídky policie.

Podle vyšetřovatele způsobila požár technická závada. Plameny zničily takřka celý tahač a způsobená škoda byla vyčíslena na 350 tisíc korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za milion korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x