Valašskomeziříčská radnice nechá opravit most i hasičskou zbrojnici

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští radní schválili dodavatele dvou investičních akcí, a to opravy mostu přes Rožnovskou Bečvu v areálu Kouty a rekonstrukce hasičské zbrojnice v místní části Poličná. Agentuře Mediafax to ve středu uvedla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Do výběrového řízení na opravu mostu se přihlásilo celkem 14 firem, dvě přihlášky však nesplňovaly požadovaná kritéria a musely být vyloučeny. „Vybrali jsme olomouckou firmu, která nabídla nejnižší cenu, a to necelých 4,8 milionu korun včetně DPH,“ konstatoval starosta města Jiří Částečka (ODS). Nejvyšší nabídková cena včetně DPH byla téměř 13 milionů korun. Na akci je přidělena dotace z rozpočtu ministerstva pro místní rozvoj ve výši 90 procent nákladů. Vlastní zdroje ve výši 10 procent budou kryty z městského rozpočtu. „V rámci opravy mostu budou provedeny opravy opěr a pilířů mostu, nová železobetonová deska včetně asfaltového povrchu a zavěšení chodníkového tělesa na nosnících. Předpokládaný termín zahájení stavebních prací je konec měsíce května, ukončení na konci měsíce září,“ sdělil vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

Stavební práce na hasičské zbrojnici mělo zájem provést celkem 10 firem, přičemž jedna společnost nesplňovala předepsané podmínky, byla tedy ze soutěže vyloučena. „Také v tomto případě rozhodovala o vítězném dodavateli výše nabídnuté ceny. Zakázku jsme přidělili vsetínské firmě, která akci zrealizuje za necelých 6,8 milionu korun bez DPH,“ podotkl starosta města.

Finanční prostředky budou hrazeny zcela z městského rozpočtu, a to v letech 2011 a 2012. Předpokládané zahájení prací bude začátkem června. „Práce musíme časově koordinovat se společností ČEZ Distribuce, která bude realizovat přeložku vedení nízkého napětí v místě stavby. Pokud vše půjde podle plánu, měla by rekonstruovaná hasičská zbrojnice začít sloužit občanům města již na konci letošního roku,“ doplnil Chajdrna. Akce bude z části financovaná z městského rozpočtu na rok 2012.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x