Synot Tip získal povolení k provozování číselných loterií

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Společnost Synot Tip získala od ministerstva financí povolení k provozování číselných loterií, rozhodnutí už nabylo právní moci. Ve středu o tom informovala mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

Synot Tip žádostí o povolení provozování vlastní číselné loterie reaguje na aktuální situaci na loterijním trhu. Největší konkurent – společnost Sazka – je totiž v insolvenčním řízení a potýká se s miliardovými dluhy. Společnost Fortuna, kterou vlastní investiční a finanční skupina Penta, proto oznámila, že urychlí zahájení vlastní číselné loterie.

Podobný krok nyní oficiálně zveřejnila také společnost Synot Tip včetně konkrétnějšího data. „Spuštění číselné loterie je předběžně naplánováno na podzim letošního roku, konkrétně v průběhu měsíce září. V první fázi využijeme 1 200 terminálů ve sběrnách kursových sázek a sport barech společnosti Synot Tip. Postupně pak plánujeme síť rozšířit i na další obstaravatele, až na čtyři tisíce terminálů,“ informovala Pekařová a dodala, že o dalších podrobnostech bude společnost včas informovat.

Holding Synot v současnosti tvoří na tři desítky společností, které zaměstnávají přibližně 700 zaměstnanců. Jádro obchodních aktivit holdingu Synot spočívá v loterijním průmyslu, působí však také v dalších oblastech podnikání, mezi které patří například poskytování služeb v oblasti informačních a telekomunikačních technologií, prodej automobilů BMW, správa a rekonstrukce nemovitostí, výroba pestrého sortimentu smaltovaných předmětů, vydávání regionálního týdeníku či služby bezpečnostní agentury. Obrat všech společností holdingu Synot nejen v ČR, ale i zahraničí dosáhl v roce 2009 hodnoty 12,4 miliardy korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x