Valašskomeziříčští úředníci vítězí v čerpání evropských dotací

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Úředníci z Valašského Meziříčí prozatím nejlépe čerpají evropské dotace v rámci Zlínského kraje. Agenturu Mediafax o tom informovala Martina Dvořáková z Odboru strukturálních fondů Ministerstva vnitra ČR.

Peníze putují především na informační technologie a vzdělávání. Mezi obcemi s rozšířenou působností nemají v regionu valašskomeziříčští úředníci konkurenci. Z Integrovaného operačního programu a Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost mají schválené projekty za 15,5 milionu korun.

„Valašské Meziříčí dosáhlo v rámci krajského hodnocení nejlepších výsledků, přestože patří mezi středně velká města Zlínského kraje,“ podotkl Pavel Kryštof, ředitel Odboru strukturální fondů Ministerstva vnitra ČR.

Jedním ze schválených valašskomeziříčských projektů je například koncept úředníků z Valašského Meziříčí na vzdělávání a efektivní řízení zaměstnanců městského úřadu. Díky projektu budou zaměstnanci úřadu hodnoceni podle nového systému, zavede se metodika kompetenčních modelů, moderní metody vzdělávání zaměstnanců nebo e-learningová aplikace pro řízení lidských zdrojů. Projekt bude podpořen z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost částkou převyšující 4,8 milionu korun. Dalších téměř 853 tisíc korun uhradí příjemce podpory z vlastních zdrojů.

Druhou nejvyšší částku čerpal v rámci Zlínského kraje Vsetín, a to přes 12 milionů korun. Přes 11 milionů korun se podařilo získat Uherskému Hradišti, Zlín čerpal více než 6,5 milionu korun. Velmi dobře si vedla Bystřice pod Hostýnem, která čerpala z evropských dotací více než 5,8 milionu korun. Jedná se ale o menší město, kde žije kolem 16 tisíc obyvatel, což je asi dvaapůlkrát méně než například ve Valašském Meziříčí.. Na chvostu v objemu čerpání finančních prostředků skončily Rožnov pod Radhoštěm a Luhačovice.

--> --> --> --> -->