Ve Vsetíně startuje Valašský autosalon, představí i veterány

VSETÍN - Výstava amerických veteránů zpestří program 17. ročníku Valašského autosalonu, který se uskuteční od pátku do neděle na zimním stadionu Na Lapači ve Vsetíně. Agenturu Mediafax o tom za organizátory informoval Josef Beneš.

„Návštěvníci si zblízka prohlédnou vozy Ford Thunderbird a Mustang Coupe a Chevrolet El Camino a Corvette z let 1964 až 1975,“ upřesnila Simona Bartoníková z pořádající agentury Sirius. Kromě veteránů se na Valašském autosalonu rovněž poprvé představí motocykly a kola na elektrický pohon. Jejich hlavní předností je ekologický a úsporný provoz.

Největší výstavy svého druhu na Valašsku se zúčastní okolo 20 autorizovaných prodejců vozů evropských i zámořských značek, kteří předvedou letošní novinky. „Společně s automobily diváci spatří motocykly, skútry a čtyřkolky,“ doplnila Bartoníková.

Na své si přijdou také příznivci motoristického sportu, kteří si budou moci prohlédnout soutěžní vozy. „Největším lákadlem bude tovární speciál Subaru Impreza WRC S12B od maďarského Korda Racing Teamu,“ prozradila pořadatelka.

Víkendovým programem bude provázet zpěvačka, herečka a moderátorka Olga Lounová, která uspořádá autogramiádu a uvede vystoupení tanečníků, skupiny historického šermu a dalších účinkujících. Zájemci o adrenalinový zážitek si v sobotu budou moci vyzkoušet otočný simulátor od pojišťovny Generali. Ten je přesvědčí o účinnosti bezpečnostních pásů při převrácení vozidla na střechu.

Chybět nebude ani stánek Policie ČR. Zájemci si vyzkoušejí laserovou střelnici a zhlédnou výstroj pořádkových policistů, nová auta a výstavku modelů policejních vozidel. Hostitelské město Vsetín návštěvníky seznámí se svými památkami, sportovišti a turistickými zajímavostmi. Zároveň připomene svou účast v mezinárodním programu Fair Trade, jehož cílem je spravedlivé obchodování s rozvojovými zeměmi.

„Pro děti budou připraveny také hry na playstationu, jízdy na elektrických motokárách a čtyřkolkách. Zajít budou moci i na kolotoče a další atrakce,“ dodala Bartoníková. Součástí Valašského autosalonu bude tradiční Velká hra. Její vítěz si odveze skútr, ostatní finalisté získají hodnotné věcné ceny.

Brány Valašského autosalonu budou otevřeny denně od 10 do 17 hodin. Vstupné bude 30 korun, děti do 12 let sem budou mít volný vstup.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x