Vsetínská Diakonie bude dražit umělecká díla, zájemci mohou získat i obraz od Karla Gotta

VSETÍN - Diakonie Vsetín se v pátek 6. května odpoledne chystá na třetí ročník Dobročinné aukce, v rámci které se budou dražit umělecká díla. Mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová agenturu Mediafax informovala, že mezi draženými díly bude i autorizovaná reprodukce obrazu Karla Gotta Všichni svatí v Tsunami.

Aukce bude zahájena v 17 hodin v Mramorovém sále vsetínského zámku. Výtěžek letošního ročníku dražby chce Diakonie Vsetín použít na vytvoření příjemného a bezpečného prostředí zahrady Domova Jabloňová na Horním městě. Je určen 20 seniorům s poruchami paměti a orientace a 12 seniorům denního stacionáře. Celkový výtěžek minulých ročníků Dobročinné aukce přesáhl 340 tisíc korun. Vyvolávací ceny začínaly na 250 korunách.

Organizátoři předpokládají, že velký souboj se během dražby strhne o obraz Karla Gotta. „Myslím si, že je téměř povinností nás umělců a lidí, kterým byl do vínku dán nějaký umělecký dar, pomáhat ostatním. O to více v těžkých dobách, které bezesporu nyní prožíváme i vzhledem k nepříznivým ekonomickým podmínkám a přírodním katastrofám,“ komentoval svůj dar populární zpěvák.

Mezi další umělecká díla, která se budou dražit, patří například růže z kované oceli od uměleckého kováře Aleše Grygary, váza sklářské výtvarnice Jitky Vahalíkové, fotografie od Rudolfa Fukala, litografie od Jana Hrnčárka a další umělecké předměty či hedvábné doplňky oblečení. Výrobky do dražby vytvořili také uživatele Diakonie Vsetín.

Patronem akce se stane jazzový zpěvák Láďa Kerndl. „Domnívám se, že je potřeba pomáhat lidem a zpříjemnit jim život. Prožil jsem sám těžkou nemoc a vím, co to je, dostat se na dno. Mám z toho dobrý pocit a radost, když mohu pomoci,“ dodal Kerndl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x