Valašskomeziříčští gymnazisté oslavili výročí školy jízdou parním vlakem

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Nezvyklým způsobem oslavili v pátek studenti valašskomeziříčského Gymnázia Františka Palackého 140 let od založení školy. Jak agentuře Mediafax řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice, 450 studentů a pedagogů nasedlo do historického parního vlaku a odcestovalo do Rožnova pod Radhoštěm.

Neobvyklé bylo i oblečení většiny zúčastněných, pro tuto událost se totiž oblékli do historických kostýmů.

„V Rožnově pod Radhoštěm projdeme parky, zastavíme se u Společenského domu a na náměstí. Poté se historickým vlakem zase vrátíme zpátky do Valašského Meziříčí,“ prozradil ředitel gymnázia Jan Trčka.

Oslavy výročí založení školy se budou konat až do září letošního roku. „Pro studenty školy máme připraveno ještě mnoho akcí. Kromě cyklu přednášek chystáme v květnu například filmové představení Všichni dobří rodáci režiséra Vojtěcha Jasného, který je absolventem našeho gymnázia,“ poznamenal ředitel.

V posledním měsíci školního roku budou uspořádány v rámci družebního setkání se slovenským gymnáziem sportovní turnaje, a to ve volejbalu dívek a kopané chlapců. Škola uspořádá také tradiční červnový benefiční koncert Studenti městu, na kterém vystoupí pěvecký sbor gymnázia a pozvaní hosté. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na charitativní účely.

--> --> --> --> -->