Ve Zlíně a Vizovicích se v sobotu uskuteční sraz vozů Porsche

ZLÍN - Ve Zlíně a Vizovicích se v sobotu uskuteční sraz vozů značky Porsche. Agentuře Mediafax to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Do Zlína nejprve zavítají na náměstí Míru, kde se luxusními vozy mohou diváci pokochat v 9.30 hodin. Poté se kolona aut vydá směrem do Vizovic, ve 12.30 hodin je čeká přestávka u restaurace Lokart v Lípě. Ve 13.25 už budou auta k vidění na zámku ve Vizovicích a ve 14.30 opět ve Zlíně, tentokrát u společnosti Samohýl Auto.

Kolik přijede do Zlína a Vizovic vozů Porsche, bude záležet na počasí. Předloni jich dorazilo pět desítek, loni, kdy pršelo, o 15 méně. „Kolem třiceti jich ale bude určitě. Když bude hezky, přijede i majitel repliky Spyderu 550, ve kterém se zabil slavný herec James Dean,“ prozradila spolupořadatelka srazu Martina Hniličková.

Porsche patří mezi nejslavnější značky, tyto vozy jsou vnímané po celém světě především jako symbol luxusu. Jejich majitelé ale tvrdí, že jsou to hlavně krásná a spolehlivá auta.

Ferdinand Porsche se narodil 3. září 1875 ve Vratislavicích nad Nisou (Maffersdorf) a zemřel 30. ledna 1951 ve Stuttgartu. Jako konstruktér automobilů byl známý především konstrukcí populárního lidového vozu Volkswagen, později známého jako VW Brouk. Zkonstruoval také několik typů německých obrněných vozidel. Jméno Porsche pochází pravděpodobně z českého jména Boreš. Konstrukcí automobilů se zabýval i jeho syn Ferry Porsche, který založil továrnu Porsche a konstruoval stejnojmenné sportovní vozy.

--> --> --> --> -->