Valašskomeziříčská kuželna bude hostit Mistrovství ČR juniorek

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve valašskomeziříčské kuželně se v sobotu a v neděli uskuteční Misstrovství ČR juniorek. Jak agentuře Mediafax řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice, vítězka získá titul Mistryně České republiky 2011 a právo přímého postupu na Mistrovství České Republiky 2012 ve své kategorii.

Loňské prvenství přijede obhajovat Gabriela Helisová z TJ Zbrojovka Vsetín.

Do sobotní kvalifikace se probojovalo na základě výsledků v letošní sezóně 28 kuželkářek ze všech krajů České republiky. Pouze 16 nejlepších však postoupí do nedělního finále. „Za valašskomeziříčský oddíl nastoupí Markéta Jandíková,“ sdělila ředitelka soutěže Alena Svozilová. Po oba dva dny budou závodnice soutěžit v disciplíně 120 hodů sdružených. „Mistrovství finančně podpořili městoValašské Meziříčí a Zlínský kraj,“ doplnila Svozilová.

Zatímco ve Valašském Meziříčí budou bojovat juniorky, o nejlepší umístění budou o víkendu bojovat čtyři meziříčští junioři, konkrétně David Volek, Radim Metelka, Luboš Gassmann a Michal Juroška, a to na mistrovství republiky v České Třebové. „V kvalifikaci se utkají spolu s dalšími 32 soutěžícími, do nedělního finále postoupí 20 nejlepších,“ podotkl předseda meziříčského oddílu Jaroslav Zajíček. V loňském roce si v mistrovství upořádaném na domácí půdě vykoulel bronz meziříčský zástupce David Volek.

„Oddíl kuželek má ve Valašském Meziříčí dlouholetou tradici a vykazuje vynikající výsledky. Družstva mužů i žen hrají nejvyšší kuželkářskou soutěž, mládež se řadí mezi nejúspěšnější oddíly v republice,“ dodal místostarosta Jiří Pernický (nez.).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x