Obraz od Karla Gotta vydražila vsetínská Diakonie za 24 tisíc korun

VSETÍN - Na vsetínském zámku se v pátek večer konala Dobročinná aukce uměleckých děl pro Diakonii Vsetín a nejdráž byla vydražena autorizovaná reprodukce obrazu Karla Gotta Všichni svatí v Tsunami. Zájemce za obraz zaplatil 24 tisíc korun, agentuře Mediafax to v sobotu řekla organizátorka Jana Najtová.

Dražilo se celkem 57 uměleckých děl a až na tři z nich se podařilo všechny prodat. Třetí ročník Dobročinné aukce má na svém kontě hned dva rekordy. „Zúčastnilo se jí nejvíce lidí, a to kolem 120. Navíc jsme aukcí získali rekordní částku 157 400 korun. Doposud se nám nejvíce peněz podařilo utržit v prvním ročníku, kdy to bylo asi 140 tisíc korun,“ upřesnila Najtová.

Organizátoři měli radost také z toto, že se velmi dobře prodávala umělecká díla samotných klientů Diakonie Vsetín. Největší zájem byl o zvonkohru Mořský rej, která se z původních 300 korun vyhoupla až na dva tisíce korun. „Zakoupila si ji jedna paní, která si ve svém domě nechala určit přesný střed domu, kam si zvonkohru chce na památku pověsit,“ doplnila Najtová.

Záštitu nad třetím ročníkem aukce převzal jazzový zpěvák Láďa Kerndl. Výtěžek letošního ročníku dražby chce Diakonie Vsetín použít na vytvoření příjemného a bezpečného prostředí zahrady Domova Jabloňová na Horním městě. Je určen 20 seniorům s poruchami paměti a orientace a 12 seniorům denního stacionáře.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x