Valašský autosalon ve Vsetíně si nenechalo ujít na deset tisíc lidí

VSETÍN - Na deset tisíc lidí prošlo v uplynulých třech dnech branami zimního stadionu Na Lapači ve Vsetíně, kde v neděli skončil 17. ročník Valašského autosalonu. Agenturu Mediafax o tom za organizátory informoval Josef Beneš.

Největší výstava svého druhu na Valašsku nabídla návštěvníkům prohlídku osobních aut dvaceti evropských i zámořských značek, doplněnou o motocykly, skútry, čtyřkolky a vozidla na elektrický pohon.

„Zájemci často usedali za volant, aby si vystavené vozy vyzkoušeli,“ uvedla Simona Bartoníková z pořádající agentury Sirius. Zajímavým oživením se podle ní ukázaly být americké historické vozy Ford a Chevrolet, u kterých se návštěvníci často zastavovali i fotili.

Nebývalému zájmu se těšily také motocykly a auta na elektrický pohon. „Lidé se ptali na ekonomiku provozu i možnosti nabíjení. Mluvit o prodeji by ale bylo předčasné. V každém případě jsou elektromobily dopravními prostředky budoucnosti,“ řekla Miroslava Rácová z firmy z Liptálu, která tato vozidla prodává.

V doprovodném programu mohli návštěvníci sledovat šermířská a taneční vystoupení nebo se na simulátoru vžít do pocitů posádky, jejíž vůz se převrátil na střechu. „Mnozí nevěřili, že je bezpečnostní pásy udrží. Myslím, že po téhle zkušenosti bez zapnutých pásů nevyjedou,“ konstatovala Bartoníková.

Někteří návštěvníci si z Valašského autosalonu odnesli autogram Olgy Lounové, která sobotní program moderovala a zazpívala i několik písniček. Po jejím boku chyběl Daniel Landa, jenž se v Anglii zúčastnil automobilové soutěže. „Do poslední chvíle nevěděl, jestli závod pojede. Na dálku jsme mu alespoň fandili,“ dodala pořadatelka.

Návštěvnost letošního ročníku byla nejvyšší za posledních deset let. „Ani tolik vystavovatelů dlouho nepamatujeme,“ doplnil jednatel pořádající agentury Sirius Jaromír Tomaštík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x