V Kroměříži začínají zápisy do mateřských škol

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži začnou od pondělka zápisy do mateřských škol. Agentuře Mediafax to sdělil mluvčí radnice Pavel Zrna s tím, že zápisy potrvají do pátku.

Zápisy se týkají školek zřizovaných městem, konkrétně se jedná o Mateřskou školu Gorkého, Kollárova, Malý Val, Mateřskou školu Mánesova, Osvoboditelů, Páleníčkova, Postoupky, Spáčilova, Štítného a Žižkova. O přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání, popřípadě o stanovení zkušebního pobytu dítěte, jehož délka nesmí přesáhnout tři měsíce, rozhodne ředitelka příslušné mateřské školy s ohledem na kapacitní možnosti školy a podle stanovených kritérií.

Kroměřížská radnice je zřizovatelem deseti mateřských škol s celkovou kapacitou 1020 míst. „Tato kapacita je pro potřeby města velikosti Kroměříže dostačující a v průběhu posledních let radnice nezaznamenala nějaké zásadní výkyvy. V letošním roce mateřské školy navštěvuje asi tisíc dětí. Přestože po některých konkrétních zařízeních může být poptávka vyšší než po jiných, nestává se, že by z kapacitních důvodů nemohlo být v některé z deseti školek dítě ve věku od 3 do 6 let umístěno,“ dodal Zrna.

--> --> --> --> -->