UPDATE: U Valašského Meziříčí havaroval muž, na místě zemřel

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - (Zprávu jsme aktualizovali v 1., 4., 5. a 6. odstavci)

Smrtí skončila pondělní havárie osobního vozu VW Tuareg, který řídil osmačtyřicetiletý řidič. Jak agentuře Mediafax řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček, narazil do stromu a i přes snahu záchranářů na místě zemřel.

Neštěstí se stalo kolem 11. hodiny na hlavní silnici I/35 mezi obcí Lhotka a Hustopeče nad Bečvou. Muž nezvládl jízdu a čelně havaroval do stromu. „Událost se stala na hranici Zlínského a Olomouckého kraje, a proto na místo vyrazily jednotky z obou sousedících regionů. Řidič utrpěl velmi těžká zranění a zůstal zaklíněný v autě. Na jeho záchranu a vyproštění vyjeli hasiči, policisté a vzlétli i letečtí záchranáři,“ poznamenal Mitáček.

Valašskomeziříčští hasiči pomocí speciálních nástrojů řidiče ze zdemolovaného vraku postupně vystříhali a předali záchranářům. Ani jim se ale nepodařilo udržet muže při životě.

„Na místo vyrazil kriminalistický výjezd i policisté ze skupiny dopravních nehod a zjišťují okolnosti smrtelné nehody. Muž jel ve směru od Valašského Meziříčí na Hustopeče nad Bečvou. Proč náhle vjel s autem na rovném úseku vpravo do příkopu a následně čelně narazil do stromu, zatím nevíme,“ konstatovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Tragédie si vyžádala komplikace v dopravě, provoz je řízen kyvadlově.

Na Vsetínsku jde letos o v pořadí třetí smrtelnou dopravní nehodu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x